Barrio Antiguo

IMG_3863

In Nuevo León hebben we veel oude dorpjes die nog intact zijn in oude bouwstijl, maar als monumenten fungeren. Barrio Antiguo is het oudste gedeelte van de stad Monterrey en is een actief gedeelte waar je schitterende gebouwen kunt vinden, onder andere discotheken, boekenzaken en onze favoriete bar Café Iguana.

Barrio Antiguo is bijzonder om te zien, de oude bouwstijlen en kasseien straten, iets wat je niet heel veel meer ziet (omdat er nu veel auto’s rijden in plaats van paarden) en de hoeveelheid kleine winkeltjes.

IMG_3835

Sommige gebouwen hebben bordjes hangen waar historische gebeurtenissen op geschreven staan en anderen hebben bordjes met legenden, zoals “de artiesten en de klopgeesten”.

IMG_3185

Onderweg kwamen we een winkeltje tegen met een bordje waarop “het huis van de omaatjes” stond, waar ze antiek servies hebben. Zoals je kunt zien kan je er door de straten rijden met de auto, maar stapvoets.

IMG_3840

Het straatbeeld ziet er schitterend uit, ik vind de bouwstijl erg bijzonder.
Veel gebouwen staan leeg omdat ze op instorten staan en renoveren erg duur is door de historische waarde van de gebouwen.

IMG_3870

Ons favoriete café (Café Iguana) is een bijzonder café: er zijn verschillende kamers/ruimten met verschillende muziek. Zo is er een ruimte buiten met een live-band, binnen is er een gedeelte waar concerten worden gegeven, een ruimte voor muziekclips met alternatieve muziek en een ruimte met onder andere Reggae -en Loungemuziek.

IMG_3160

En we komen er niet wat vaker omdat ze er ook heerlijke pizza’s en sinds kort ook lasagna hebben.

Soms bevinden er zich ook kraampjes in de straat met handgemaakte souvenirs uit andere staten van México, elotes en hier en daar taco’s.
We hebben meer dan een avondje nodig om alles te bezichtigen, dus ik schrijf hier soms iets bij.

Zie hier het complete album van Barrio Antiguo.

Laat een bericht achter