Eten: ontbijt

IMG_20140403_073519

Over het eten in Mexico kan ik inmiddels een boek schrijven (maar ik word telkens afgeleid door dat heerlijke eten) want het is mijn favoriete onderwerp inmiddels. Mijn ontbijt bestaat vaak uit pan dulce of tacos mañaneras.

Het ontbijt bij ons is vaak thuis. We eten soms pan dulce, wat zoiets betekend als “zoet brood”, er zijn vele soorten brood die onder deze categorie vallen, maar wij eten voornamelijk veel conchas; dit is brood met suiker aan de bovenkant.

IMG_20140503_210414

Vooral in H-E-B vind je vele soorten brood, hieronder zie je een kleine selectie. Het brood wat eruitziet als varkentjes heten ook zo, namelijk cochinitas (zie foto).

Zodra men hier op het werk aankomt openen de tacos mañaneras, deze vind je altijd op dezelfde locatieAfhankelijk van het kraampje, kan je verschillende soorten taco’s kopen tot ongeveer twaalf uur ‘s middags. Meestal gaat men met collega’s eens in de week wat eten bij puestos (“kraampjes”) of soms fietsen waar ze tacos a vapor of tacos de canasta hebben; dit zijn taco’s die gestoomd worden en waar het olievet vanaf druipt.

IMG_6598

Beide varianten zitten in grote ketels, maar de voorbereiding is anders: bij tacos a vapor krijg je meestal taco’s met aardappels of bonen (zie foto) en tacos de canasta hebben speciale (soms geheime) ingrediënten of voorbereiding om de smaak zo te krijgen.

Meestal kun je uit verschillende chilisauzen kiezen, limoen of gedroogde sla, koriander met uitjes of pico de gallo. Pico de gallo (zie foto) zijn gesneden tomaatjes, uitjes en jalapeños. Dit word ook wel salsa bandera genoemd omdat de kleur van de ingrediënten (rood, groen en wit) hetzelfde is als de Mexicaanse vlag.

IMG_5728

Eten op straat heeft de naam antojitos, wat zoiets betekend als snacks, omdat dit vaak tussendoortjes zijn of  gegeten wordt zodra men honger krijgt.

Laat een bericht achter