McAllen, USA

Screen Shot 2015-08-27 at 4.21.17 PM

In Nederland winkelen veel mensen over de grens bij Duitsland. Hier is het niet veel anders, veel mensen gaan hier de grens over naar de USA om daar te gaan winkelen, helaas voor ons stond de Mexicaanse Peso wat laag ditmaal, maar het was wederom een geslaagd weekend.

McAllen, USA

Bij de grens moet je eerst 6 Amerikaanse Dollars betalen als je via de auto uit México komt, iets waar ik mij nog elke keer over verbaas omdat het via vliegtuig niet hoeft. Afijn…

Het winkelcentrum hierboven is groot: we hebben er twee uur rondgelopen en het was er snikheet, en de Coca-Cola en quesedillas smaakten niet zoals wij gewend zijn, maar we hebben het overleefd.

McAllen, USA

Dit noemen ze daar quesedillas. Ik hoorde grappend naast mij dat dit kaaspannenkoeken zijn, precies wat ik ook dacht toen ik deze voor mijn neus kreeg. Komt het toch nog goed met mijn immigratie. Want quesedillas in México hebben normaliter aparte tortillas in plaats van een pannenkoek (ja, pannenkoek, ja).
De saus was redelijk, de bonen zijn precies zoals wij ze maakten, alleen de limoenen zijn minder zuur zoals wij ze hebben.

We hebben de zaterdag doorgebracht in het winkelcentrum en daarna naar Reynosa gereden om daar te overnachten. Dan besef je hoeveel spullen je gekocht hebt omdat er niks meer op de trolley past en het rijden heel langzaam gaat vanaf de auto naar de hotelkamers.

McAllen, USA

De volgende dag hebben we de laatste inkopen gedaan en keerden we rond een uur of drie weer naar huis, wij hebben er niet veel kunnen zien omdat we met meerdere mensen heengingen.

Maar het is zeker voor herhaling vatbaar.

Zie hier het complete album van McAllen, USA.

Laat een bericht achter