Onze tuin

IMG_3009

Wij hebben inmiddels een tuin waar veel groeit, zoals planten en vlinders. We hebben een aantal bomen waar perziken groeien, chiliplantjes en een avocadoboom, in de toekomst willen we wellicht nog andere etenswaren planten. Dat is wel een lekker voordeel van het wonen in een warm klimaat.

Insecten

Rothschildia vlinder

Blijkbaar is deze nachtvlinder één van de grootste in Latijns-Amerika, hier een video van een etende rups (let op het blad) deze heeft als vlinder geen mond meer en leeft enkel om te paren, deze sterft na ongeveer een week.

IMG_4845

Wij hebben ongeveer 11 cocons in de achtertuin hangen op dit moment, de vlinders zijn gigantisch. Dit formaat heb ik in Nederland in elk geval nog nooit gezien.

IMG_3490

Hier is een video die ik gemaakt heb nadat deze net uit de cocons zijn gekropen en de vleugels laten drogen.

IMG_6684

Update (13 Augustus 2015): er is een (kleine) vlinder geboren en strekt met de vleugels.

Monarchvlinder

De Monarchvlinder is een bekende, die ook te bezichtigen is in oa. Parque Chipinque.

Wij hebben van deze vlinder een rupsje in de tuin:

IMG_5697

 

Planten en bomen

Perzikbomen

We hebben twee perzikbomen in de tuin, en ik ben de perzik he-le-maal zat inmiddels. Volgens mij kunnen we tot aan volgend jaar perziken eten. :-(

IMG_4097

 

Chiliplantje

IMG_5700

 

Mandarijnplantje

IMG_3010

Overig

Vogelhuisje

Mijn schoonfamilie is gek op de vogeltjes die we van tijd tot tijd zien achter het huis, dus hebben we besloten om een vogelhuisje te kopen. Wellicht vinden de kolibries dit vogelhuisje ook net zo leuk.

IMG_5702

Laat een bericht achter