Parque Fundidora

IMG_5499

Wanneer ik mensen over Monterrey vertel, vragen ze zich altijd af hoe dat er dan uitziet.  Het is een ontzettend diverse plaats, je kunt er gebieden bezichtigen van bossen tot aan bergen en zelfs een reusachtig park welke ik nog eens een keertje wil gaan bezoeken: Parque Fundidora.

IMG_5437

Het park bestond eerst uit hoogovens en fabrieken en was veel kleiner, later, nadat het Monterrey Foundry erachter failliet ging eind 1986, werd het met een geldinjectie omgetoverd tot een park en de hoogovens en fabrieken werden museas, restaurants en kunsthallen.

IMG_5594

Je kan er in het park fietsen huren voor 25MXN per uur zodat je het niet allemaal hoeft te belopen, ik heb er vier uur rondgelopen omdat het een ontzettend rustig park is (en groot) en je onderweg overal kunt zitten en er hier en daar ook plekken zijn met verkoopautomaten waar je drinken uit kunt halen.

Parque Fundidora is aangesloten met Santa Lucia, Parque Plaza Sésamo, arena Monterrey Arena, museas Centro de las Artes en Museo de Acero, er is meer dan genoeg te doen.

IMG_5655

Ik ben in Centro de las Artes geweest voor een expositie van Nikolas Tesla, omdat het mij te warm was die dag.

Zie hier het complete album van het park.

Laat een bericht achter